За пета поредна година СУ „Св.св.Кирил и Методий“ провежда кампания „Не на агресията! Ние творим заедно“

Да завържем училището ни с най-дългата мартеница! На този призив се отзоваха днес в голямото междучасие учениците от СУ „Св.св.Кирил и Методий“. В първия мартенски ден деца и учители се наредиха един до друг, за да завържат с червено-бял конец школската сграда.  Децата съединиха своите мартенички една за друга, като по този начин успяха да обиколят цялото училище.

Инициативата е в рамките на кампанията под надслов: „Не на агресията! Ние творим заедно!“, която се провежда за пета поредна година. Събитието подкрепи и кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

„Тази година отбелязваме 50-годишния юбилей на училището и повече от всякога трябва да сме единни. Всеки един ученик, учител, ръководител е важна част от нашата общност. От януари до месец май, когато тържествено ще честваме годишнината, организираме поредица от представителни изяви, събития, практически конференции, конкурси и състезания, Дни на отворените врати. Днешният празник е пореден повод да покажем, че неслучайно се наричаме Еко училище на щастието“, каза зам.-директорът Милена Симеонова.