За трета поредна година СУ „Кирил и Методий“ провежда кампания „Не на агресията! Ние творим заедно“

Да завържем училището ни с най-дългата мартеница! На този призив се отзоваха днес в голямото междучасие учениците от СУ „Св.Св.Кирил и Методий“. В първия мартенски ден деца и учители, начело с ръководството на училището, се наредиха един до друг, за да завържат с червено-бял конец на школската сграда.  Рамо до рамо, децата съединиха своите мартенички една за друга, като по този начин успяха да обиколят цялото училище.

Инициативата е в рамките на кампанията кампанията под надслов: „Не на агресията! Ние творим заедно!“, която се провежда за трета поредна година.

„,Ние, от СУ „ Св. св. Кирил и Методий“, знаем, че когато правим нещо заедно, сме способни на много повече. Когато всеки вземе участие и допринесе към общата цел, можем да постигнем чудеса. Всеки един ученик, учител, ръководител е важна брънка във веригата, създаваща голямата мартеничка, която обикаля цялото училище и го „завързва“. Без един, мартеничката може и да не достигне обратно до своето начало. Същото може да се наблюдава и по отношение на агресията в училище –  можем да се справим с нея, само ако всеки от нас поеме отговорност в процеса на превенция и активно подкрепи идеята за едно училище, свободно от тормоз и насилие“, каза директорът Таня Николова.