Praktica Digital Camera
Praktica Digital Camera
Наградените ученици и техните ръководители.

С призови места от Националния ученически конкурс за журналистика в Разград се завърнаха учениците от Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии. Клуб „Клио” от години представя Пловдив в различни национални форуми по журналистика и история. Поредното завоевание е надпреварата, която носи името на най-известния разградски журналист от първата половина на ХХ век – Григор Попов, издавал е вестник „Разградско слово“ 22 години.

При конкуренция от 134 творби, петима от журналистите на клуб „Клио“ заеха призови места. 11-класникът Иван Генов бе класиран втори с направения от него портрет на бившия експерт от Държавен архив Пловдив и новата му книга – Владимир Балчев. Репортажът от Четвъртата конференция по нумизматика донесе трето място на Джоан Дико от 11 г клас. Поощрения получиха Илиян Карабойчев от 11 в клас за портрета на преподавателя по история Донка Радева. С поощрение си тръгна и екипът на  Радио „Клио” в състав Емилиян Апостолов, Диляна Петкова и Иван Генов за радиопредаване, посветено на 11 май – празника на Кирил и Методий.

„Освен от възрожденското вдъхновение на организаторите на конкурса, бяхме впечатлени от красотата и невероятното историческо богатство на Разград, съхранявано и интелигентно представяно в Етнографския музей, музея „Абритос“ и множеството запазени къщи музеи”, сподели ръководителят на клуб „”Клио” Донка Радева.