Десетокласничката Йоана Стефанова, която влезе в ролята на кралица Денерис, призова всички да се обединят и да направят света по-чист и хармоничен

Десетки употребявани кенчета  се превърнаха в железен трон, който вече заема централно място във фоайето на СУ „Св.св. Кирил и Методий“. Той е изработен със съдействието на преподавателите Иван Узунов и Марин Вулджев и бе открит със специален етюд по мотиви от романа на Джордж Мартин ,,Песен за огън и лед”.

Училището е част от международната програмата “Екоучилища”, съвместно Българско движение “Син флаг”, която се реализира с подкрепата на МОН и насърчава участието на учители и ученици в практически дейности, които водят до намаляване на вредното въздействие над околната среда и консумацията на вода и енергия. В програмата участват 59 000 училища от 68 държави в света.

Учениците се въплътиха в емблематични персонажи като Денерис Таргариен и Джон Сноу. Акцентът е върху глобалното затопляне, като фразата от култовата поредица ,, Winter is coming” бе заменена със ,,Summer is coming”. Йоана Стефанова от 10. б клас, която влезе в ролята на кралица Денерис, призова всички да се обединят и да направят света по-чист и хармоничен за тези, които идват след нас.

Специално видео и музика въведоха публиката в света на Вестерос, като не липсваше летящ дракон и леден вал.