DSCF8401

Europass – документ, който описва знанията и уменията, придобити от притежателите на сертификати за професионално образование и обучение, получиха днес 40 ученици от 11 и 12 клас на гимназията по електроника и електротехника. Всички те са участвали в триседмична мобилност по програма Еразъм+, за да усъвършенстват практическите си умения.

20 от гимназистите са повишавали знанията и компетенциите си в обучителен център в Карлсруе, Германия. Там се запознали с тънкостите на уебдизайна, след което имали за задача да изработят сайтове. Разделени в три групи, пловдивските ученици направили сайтове за училището си, за Пловдив и за популярния сериал “Breaking Bad” (“В обувките на Сатаната”).

DSCF8403

Избраните да стажуват в Плимут били настенени в приемни семейства и така се запознали с начина на живот и традициите, разгледали исторически и културни забележителности. Пловдивските гимназисти, селектирани по успех, добра теоретична, практическа и езикова подготовка, проектирали инсталации, окабелявали стаи и изготвяли презентации.

DSCF8405

Възпитаници на гимназията се класираха на първо място на Националния преглед за млади изследователи. Проектът за автомобил на бъдещето донесе на екипа Яни Лозанов, Костадин Петков и Мартин Бумбаров големия приз. Специалната награда също бе присъдена на пловдивските гимназисти в лицето на Емилия Къндева, Радослав Чочев и Кристиян Московски. Техен ръководител е инж. Таня Раднева.