Заснеха 50 пловдивски забележителности, за да направят дидактични игри за деца

Емблематични къщи от Стария Пловдив, Главната и панаирното градче станаха на пъзели.  Състезание по подреждане на частите и разпознаване на скритите в тях забележителности от града на тепетата организира на 24 август читалище „Димитър Благоев”. Надпреварата е в рамките на проекта „Частици от Пловдив“, част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата“.

Малчуганите от летен детски клуб „Любознайковци“ към читалище „Съвременник“ ще  се запознаят с най-известните места от града и с тяхната история. Два отбора ще се състезават в няколко кръга – разпознаване на културните, исторически и археологически обекти и скоростно подреждане на пъзел. Надпреварата ще се проведе в библиотеката на читалището от 14 часа.

50 от забележителностите на Пловдив са заснети, снимките са обработени и от тях са направени пъзели. Сред тях са Етнографският музей и Балабановата къща, тепетата. Екипът по проекта, заедно с доброволци, ще посети училища и читалища в града и областта и ще направи презентации и състезания. Идеята е чрез дидактични игри малчуганите да научат нещо ново за своя град.

През декември се предвижда изложба на всички 50 пъзела.