Заснеха 50 пловдивски забележителности, за да направят дидактични игри за деца

Емблематични къщи от Стария Пловдив, Главната и панаирното градче станаха на пъзели.  Състезание по подреждане на частите и разпознаване на скритите в тях забележителности от града на тепетата организира на 24 август читалище „Димитър Благоев”. Надпреварата е в рамките на проекта „Частици от Пловдив“, част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата“.

Малчуганите от летен детски клуб „Любознайковци“ към читалище „Съвременник“ ще  се запознаят с най-известните места от града и с тяхната история. Два отбора ще се състезават в няколко кръга – разпознаване на културните, исторически и археологически обекти и скоростно подреждане на пъзел. Надпреварата ще се проведе в библиотеката на читалището от 14 часа.

50 от забележителностите на Пловдив са заснети, снимките са обработени и от тях са направени пъзели. Сред тях са Етнографският музей и Балабановата къща, тепетата. Екипът по проекта, заедно с доброволци, ще посети училища и читалища в града и областта и ще направи презентации и състезания. Идеята е чрез дидактични игри малчуганите да научат нещо ново за своя град.

През декември се предвижда изложба на всички 50 пъзела.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.