Анти СПИН кампанията на БМЧК тръгва от Университета по хранителни технологии с играта „Тя или Той“, раздават картонени сърца и презервативи

Чуждестранни студенти, които се обучават в Пловдив по програма „Еразъм“, ще учат пловдивчани да казват и да пишат „Обичам те“ на езика на своята държава. Инициативата е организирана Младежкия Червен кръст по повод Свети Валентин, съвместно с „Erasmus Students Network“.  Младежите,  избрали да изкарат семестър в пловдивски висши училища, ще се съберат пред Централна поща на 14 февруари и ще отправят позитивни послания към минувачите за празника от 14.30 до 16.30 часа.

Първата част от Анти СПИН кампанията, която по традиция провежда на дати дата БМЧК,  ще се проведе на територията на  Университета по хранителни технологии съвместно. Идеята е вниманието на студентите да бъде привлечено чрез няколко забавни занимания, тематични за деня – снимка в рамка под формата на сърце, раздаване на презервативи, демонстрация как се поставя правилно кондом. В играта „Тя и Той“ двойки трябва да отговарят на различни въпроси, като вдигат табелки с избрания от тях отговора. Предизвикателство към студентите е да открият годния презерватив в кутия, пълна с повредени или с изтекъл срок на годност. Доброволците червенокръстци ще раздават ръчно изработени картонени сърца с презервативи – подарък за всеки участник от игрите.