Залата на кметството в район „Западен“ се превърна в гара, от която потегли влакът на ОУ „Елин Пелин“

Когато категорията на влака е „Забавление“, а цената на билета е една усмивка, безаварийното пътуване е гарантирано. На своеобразно пътешествие с „Елина Експрес“ се отправиха третокласници и четвъртокласници от ОУ „Елин Пелин“. Залата на кметството на район „Западен“ се превърна в гара, от която децата се отправиха на пътешествие под надслов „Аз обичам България“.

Машинистът Валери подкара влака, а контрольорката Ивелина провери билетчетата на пътниците, които те бяха закупили срещу една голяма усмивка. Първата спирка бе  Стара Загора, където пиха липов чай и научиха за революционерите братя Михаил и Георги Жекови. Казанлък се оказа не само град на розите, но и родното място на българския учен д-р Петко Динев, който е разработил за Националната космическа лаборатория лазерно оръжие срещу шпионските спътници на САЩ.

Във Велико Търново разбраха за това кой е българският Пикасо (роденият през 1897 г. Васил Иванов, разгърнал таланта и творчеството си във Франция), а в Добрич пътниците похапнаха топла питка със сирене. Престоят в Силистра се оказа предизвикателство – и заради езерото „Сребърна“, и заради революционното научно откритие, на проф. Венцислав Вълев, което може да помогне за намиране на нови средства за лечение с наночастици, за което разказа Никола от 3.б. Последваха Русе и София, но особено вълнуваща беше последната спирка в Смолян, където на гарата пътниците бяха посрещнати с изпълнение на гайда от Надежда Ангелова – магистър по музикална педагогика в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.

Изпълненията на училищния хор „Елина“, както и на Мирела Митева от 1.а клас, окуражаваха пътниците през цялото време и направиха разходката из България още по приятна.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.