Директори и учители минаха 9-месечен курс за наставничество в Педагогическия факултет на ПУ

Част от пловдивските директори, които преминаха обучение, и получиха сертификатите си.
Част от пловдивските директори, които преминаха обучение, и получиха сертификатите си – Пенко Рисков, Мария Гайдарова, Маргарита Бозова, Веселка Бакиш и Елена Налбантова.

Електронна платформа ще консултира учители и директори, ще насочва, подкрепя и подпомага ежедневната им работа в училище. В нея ще има лекции, материали и конкретни съвети, свързани с процеса на обучение и управление на класната стая или педагогическия екип. Сайтът best teacher е разработен от Педагогическия факултет на Пловдивския университет, където директори и учители от 27 учебни заведения от Пловдив, Кричим и София преминаха 9-месечно обучение по наставничество. Вчера те получиха сертификатите си по проекта “По-добри учители, по-качествено образование”, финансиран от фондация “Америка за България”. Една от целите на програмата е да подкрепи новоназначени учители, възпитатели и школски шефове.

“Електронната платформа е първи опит в България да се реализира още един инструмент за поддържане процеса на наставничеството. Защото наставничеството е един от най-важните елементи на училищната култура и, ако се наложи масово, училищата ще станат по-гъвкави. Сайтът ще събере опита на различен тип учебни заведения. Защото менторството всъщност е трансфериране на знания от по-опитните към тези с по-малко опит и подпомагане на кариерното развитие”, обясни проф. Галин Цоков – зам.-декан на факултета.

Наученото през деветте месеца обобщи директорът на ОУ “Антим I” и председател на Съюза на работодателите в средното образование Катерина Василева.

 

 

 

1 КОМЕНТАР

  1. Нека да станат по-добри преподаватели, учители и хора !

Коментарите са затворени.