Иновативната разработка „Здравословно училище“ включва защитени портали и мобилни приложения за ученици, родители, училища и кетъринг компании

Електронен купон за хранене заменя хартиения и опростява процеса на заявка. Платформата “Здравословно училище”, с която работят вече десетки учебни заведения, е иновативен продукт за управление на всички аспекти на школското хранене със защитени портали и мобилни приложения за ученици, родители, училище и кетъринг компании. Родителите могат да заплащат онлайн за заявената услуга, а ученикът да получи електронни дневни купони. Децата ще имат безконтактни карти за училищен обяд, закуска, вода.

Платформата е разработена от пловдивската софтуерна компания ОРАК инженеринг, която е носител на множество медали и отличия за иновативни решения, изградени посредством съвременните технологии.

Училищата и кетъринг компаниите, които предлагат ученическо хранене, трябва да се регистрират в платформата, за да могат да се възползват от нейните предимства. Когато учебното заведение се регистрира, то получава сайт „Здравословно училище“. Прави се и профил на кетъринг организацията, която го обслужва, с цел създаване на календар с менюта, обработка на получените заявки и отразяване на получената от съответното дете храна.

Каква е ползата за училището?

Пълна прозрачност и инструмент за контрол за всички процеси на училищното хранене. Училището предлага иновативна услуга на родителите, която позволява по-бързо и лесно закупуване на купони за хранене и може за бъде предпоставка за увеличаване броя на желаещите. Освен по-добрата организация на столовото хранене, отношенията с родителите стават по-ефективни.

Ползата за кетъринг компаниите

Оптимизиране на процесите по заявка на дневни менюта и подобряване на комуникацията с родители и учители. Точно оценяване на количество на храната, която трябва да се приготви – т.е намаляване на прекомерното приготвяне и съответно брака. Повишаване броя на изхранваните деца.

Ефектът за родителите

Децата не носят хартиени купони, които е възможно да бъдат унищожени, забравени вкъщи, загубени или откраднати. Закупуването става бързо и в удобно за родителя време, като има възможност за информиран избор на храна с отчитане на алергените. Закупените електронни купони не изгарят, в случай че детето отсъства, и могат да се прехвърлят за друг ден. Родителят получава информация кога и с какво се е хранило детето.

Повече информация за платформата “Здравословно училище” можете да намерите на  https://healthyschool.orak365.net/

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.