Всеки от зрелостниците качи музикални послания в специално създадената виртуална платформа за изпращането, учителите с видео обръщения за попътен вятър

Електронен албум събра спомените на випуск 2020 на СУ „Черноризец Храбър”, който днес бе тържествено изпратен, макар и виртуално. В специално създадена електронна платформа са събрани любопитни фотографии от изминалия петгодишен училищен живот – от класните стаи и коридорите, от празниците и тържествените церемонии, от междучасията и купоните. Всеки от випускниците е качил своето музикално послание към своите съученици – като се започне от „Клетва” на „Щурците”, мине се през „Високо” на ФСБ и се стигне до „Добро момче” на БТР и The best” на Тина Търнър. „Не се отказвайте от мечтите си”, е написала под снимките с връстниците си Зорница от 12 а клас, която ги поздравява с песен на Шакира.

На фона на училищното знаме, директорът Елена Кисьова отправя своето послание към момчетата и момичетата, изразявайки съжаление, че не може да прегърне всеки от тях. „Образованието стои в основата на всеки успех. Вие навлизате в университета на живота – давам ви кураж, защото сте знаещи и можещи. Но когато пишем своята лична книга, трябва да има раздели за съпричастност, приятелство”, каза Кисьова и обеща: „Ще има изпращане, бъдете търпеливи, ще сложите абитуриентските тоалети”. И насърчи 12-класниците да дадат най-доброто от себе си на зрелостните изпити.

„Ако сега имате вярата, че сте успели – дължите го на вашите учители, ако имате самочувствието, че сте силни и непоколебими – дължите го на тях, ако сте открити, честни и правите добро – дължите го на тях! Благодарете  им! Най-красивият подарък е прошката. Простете им, ако в момент на слабост не са били толкова великодушни, колкото Вие сте очаквали. Най-голямата награда за всеки учител е да поздрави своите ученици за успехите, за израстването, за благородството, за щастието да са полезни на другите”, бе емоционалното послание на класната на 12 б – Христина Атанасова.

Пожелания в строфи отправи Милена Бандова – преподавател по български език и литература. „За нас алгебра е животът./Събира, умножава и дели./Но скъп спомен за всички ни остават/изминалите общи дни”.