Училища и организации демонстрираха в Цар-Симеоновата градина възможности за обучение на Националните дни за учене през целия живот

Електромобил, който тежи 81 килограма и развива максимална скорост 54 км/ч, се превърна в абсолютната атракция на изложението на училища и организации за образование и обучение на възрастни в Цар-Симеоновата градина. Проявата е част от Националните дни за учене през целия живот, а участниците демонстрираха на умения и продукти, произведени в резултат от учебната дейност.

Возилото, което вече е участвало на състезание в Истанбул, е изработено от учениците Валентин Георгиев и Атанас Христов от Професионалната гимназия по механоелектроника и електротехника в Бургас, разбира се с помощта на преподаватели инженери. Воланът е мултифункционален, има борд компютър, телефон, аудиосистема, компас, калкулатор, usb. Всичко е изработено ръчно за четири месеца, горди са момчетата.

Всички пловдивски професионални гимназии също изложиха продукти на своите възпитаници, правиха демонстрации и заявиха готовност да обучават възрастни и да валидират умения по съответните професии.

Пловдивските дни за учене през целия живот ще завършат по традиция с провеждането на един учебен ден. Той ще предостави уникални възможности на гостите от страната, както и на представителите от другите европейски държави, които ще се запознаят със занаятите в Стария град.

Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил направи ревю на нови тоалети и изложи изделия от миналогодишните часове по практика.
Лаборантите от Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии правиха опити пред посетителите.