b6fee546-1cc9-4927-91fa-3c6926a65c76_rexfeatures_nolan

 

Шестокласнички от СОУ „Св.св. Кирил и Методий” написаха сценарий за филм, в който главни герои са техни съученици. Майсторките на перото Валерия Герганова и Яна Тодорова от 6а клас са измислили заплетената история, в която има и екшън, и мистерия, и драма. Творческият ентусиазъм така обхванал двете сценаристки, че те написали диалозите и съчинили действието само за три дни.  Сюжетната линия се върти около живота на четири приятелки, съсипан от човек, за когото не са подозирали, че може да ги предаде.

Главните роли са поверени на Рая Ангелова, Ива Георгиева, Теодора Кънева и Емилия Ангелова, а единствената водеща мъжка роля ще изиграе Енчо Енчев.  „Актьорите“ били избрани чрез томбола, за да няма недоволни.

Репетициите започват на 6 февруари. Действието ще се развива в район „Западен” , на чиято територия се намира училището. Реалният снимачен процес стартира през март.

„Това не означава, че няма да ходим на училище. Снимките ще бъдат след часовете. Вече сме раздали диалозите, за да се учат”,   обясни за „Уча в Пловдив” Валерия, влиза и в ролята на режисьор. „Колежката“ й Яна ще бъде оператор. Вместо професионална кино камера, учениците ще се доверят на фотоапарат.