Д-р Рима Шор ще проведе два уъркшопа на събитието “Добрите практики на фокус” в София

Експерт с международен опит в развитието на училищни екипи ще подкрепи 500 български учители и директори на форума “Добрите практики на фокус” на 29 и 30 април в София.

Д-р Рима Шор е учен и анализатор с множество публикации и книги, свързани с ранното детско развитие и средното образование. Тя е ръководител на Департамента за образователно лидерство на Педагогическия колеж Банк Стрийт в Ню Йорк, САЩ над 10 години и участва в разработването на педагогически програми за образователен мениджмънт и общностно лидерство. Рима Шор посещава училища по цял свят и работи интензивно с учители и образователни експерти от различни държави, включително и в България.

По време на форума в столицата тя ще изнесе лекция на тема: “Овластяване на учителите” и ще проведе и две практически работилници, свързани със стратегии за подобряване благополучието и напредъка на учениците и как учители и директори да приложат ефективно добри практики от други училища.

В програмата има предвидени презентации, панелни дискусии по актуални теми, образователно изложение и практични работилници от действащи учители и експерти, които ще представят тенденциите в българското образование.

В рамките на форума ще бъдат отличени успешни примери в конкурса “Добрите практики на фокус”, който в продължение на три месеца набра над 240 предложения. В момента тече и гласуването за специалната “Награда на публиката”

Медийни партньори на събитието са НПО-портал, Капитал Кариери, Българска наука, Уча в Пловдив, вестник “АзБуки” и вестник “Сега”.