Meglena-Kuneva-Prumova1

С отваряне на работни групи и включването в тях на хора с различни виждания, професии, готови да дадат своя принос, може да се реши кризата с учебните програми. Това заяви днес министърът на образованието Меглена Кунева.

“Друга възможност е да се направи нещо като борд от експерти, в който да влязат изтъкнати български личности в областта на историята, на литературата и да кажат какво мислят. По този начин  много от въпросите, с които след това се сблъска Министерството на образованието и науката, щяха да бъдат избегнати”, каза още Кунева.

Тя добави, че иска да чуе всички страни, за да стане ясно как могат да се изпълнят по най-добрия начин сроковете, касаещи Закона за предучилищното и училищното образование. Сред среща със социалните партньори, началниците на инспекторати, предстоят срещи с директори, с експертите и с издателите на учебни помагала. Министър Кунева заяви, че ще концентрира усилията си върху нормативните актове, които следват Закона, но без да оставя на втори план качеството.

1 КОМЕНТАР

  1. Предлагам да спрете да предлагате глупости, а да се вземете за ръчиччки всичките утайки и към пандиза, а после на бесилото, че ни писна от глупостите ви!

Коментарите са затворени.