Театър на английски, скечове на немски, авторски рап и плетеница от популярни народни песни в аранжимент на преподавателя по музика Мирослав Атанасов в 60-то издание на Деня на таланта

Да покажем, че сме отличници не само на матурите, но и на сцената. С тези думи председателите на Ученическия парламент на Английската Паулина и Мариан дадоха старт на традиционния Ден на таланта, който се проведе в една от палатите на пловдивския панаир. Гимназистите дадоха всичко от себе си, за да бъдат оригинални, атрактивни и забавни, тъй като традиционното събитие се проведе за 60-ти пореден път. Само след два месеца елитното училище, чиито възпитаници се реализират на престижни позиции в различни краища на света, ще отбележи тържествено кръглата годишнина.

Съвсем естествено началото бе дадено от Елеонора Николова – талантливата певица от 4Magic – пловдивската група, победител в тазгодишния Х Фактор. Тя за пореден път блесна на сцената със запомнящо изпълнение на песента „Зайди, зайди”.

От сцената на Х Фактор публиката помни и друга талантлива пловдивчанка – Радост, която вдигна на крака съучениците си с класиката „Адажио”. Впечатляващи гласови данни демонстрираха Андреа с „Don’t you worry”, позната от друго музикално риалити – „Гласът на България”. Бурни овации събра „Perfect” на близначките Ния и Сияна, както и авторският рап на Росен.

Въпреки че предстои Великден, на сцената на талантите бе представен откъс от коледна пиеса. „Коледата невъзможна” в изпълнение на Мими, Анита, Петър, Невена и Севги  спечели наградата на Фестивала за авторска драматургия на английски за най-добра съвременна интерпретация на класическа история.

Истински фурор предизвика скечът на немски. Дегизирани като полицайки, три красавици от гимназията заловиха опасни “престъпници” от 11 клас, които се наложи да заключаг с белезници за столовете. Единственият вариант на левентите да се измъкнат, бе да се разсъблекат. При впечатляващата гледка на униформените служителки на реда със слаби сърца не остана нищо друго, освен да ги пуснат.

Главен виновник за успеха, който пожъна финалът на събитието, бе преподавателят по музика Мирослав Атанасов. Едни от най-красивите български народни песни – „Руфинка болна легнала”, „Ах, къде е мойто либе”, „Море пиле, славей пиле” и „Назад, назад, моме Калино”, прозвучаха в негов аранжимент. Изпълнени, естествено, от талантливите гимназисти.