Гимназии от Холандия, Германия, Англия и Франция ще разработват учебни материали за правата на човека, екологията и културно-историческото наследство

22894946_1901083913242700_1910087911_n

Учебни материали в области като правата на човека, културно-историческо наследство, екология и гражданско право ще разработват ученици и учители от ЕГ „Иван Вазов” в партньорство с четири училища от Холандия, Германия, Англия и Франция. Пловдивската гимназия е сред избраните да бъдат финансирани от програма „Еразъм+” по темата „Учебни материали и дейности за ЮНЕСКО училища“.

Координатор на проекта е  Carolus Clusius College в гр. Зволе, където вече се състоя първата работна среща на учителите. Пловдивската гимназия бе представена от преподавателите по философия Анелия Митева и по английски език Мая Кюлевчиева. Учители и ученици ще разработват материали в различни направления, които да бъдат в помощ за разпространяване на идеите на ЮНЕСКО – интерактивни игри, видео, мултимедийни презентации.  Материалите ще бъдат тествани на практика от учениците, преди те да бъдат публикувани и предоставени на училища от цяла Европа.

„Планът за дейностите през първата година вече е изготвен в детайли, ясни са насоките за работа, които бяха набелязани на първата работна среща в Зволе.  Запознахме се с партньорите по проекта и споделихме идеи. Целта е да се създадат интерактивни материали и модели на уроци по различни дисциплини”, обясни Анелия Митева.

От 1971 година ЕГ „ Иван Вазов“ е асоциирано училище към ЮНЕСКО и има богат опит в дейности, свързани с идеите на организацията, и в глобалното образование.

Предстоят запознанства на учениците, което ще се осъществи чрез съпътстващ  проект в платформата eTwinning. Догодина Пловдив ще е домакин на една от работните срещи.

23022255_1901080039909754_14858174_n