Осмокласниците участвали в създаването на поучителна история за силата на приятелството, в която всяка следваща глава се пишела от едно от партньорските училища и била продължена от друго. Деветокласниците разнищвали проблемите на демократичното общество

ЕГ „Иван Вазов“ за поредна година получи признанието на комисията за дейност eTwinning България и бе отличена с Национален знак за качество. Проектите, наградени от националното звено, са изработени под ръководството на Мая Кюлевчиева, преподавател по английски език и eTwinning посланик.

Сред сериозна конкуренция, двата проекта: “Are we so different” и “smART Democracy: Creativity to Promote Democratic Participation”, реализирани през миналата учебна година от учениците от сегашните 9 Е и 11 Е в гимназията, довършени в необичайните условия на карантина и дистанционно обучение, получиха признанието на комисията.

„Сред най-стойностните крайни продукти са книгите, създадени в сътрудничество с останалите партньори на проектите от Турция, Гърция, Испания, Италия, Норвегия, Франция, Грузия, Румъния и др. Двата Национални знака за качество допълват колекцията от многобройни Национални и Европейски знаци за качество, както и наградите за първо място по тема на годината – Културно наследство (2018) , и Проект на годината (2019), избрани от българските съревнования за Наградите на eTwinning”, горда е Мая Кюлевчиева.

Наред с множеството други дейности, осмокласниците участвали в създаването на поучителна история за силата на приятелството, в която всяка следваща глава била създадена от един от партньорите и продължена от друг. Всичките 8 глави са богато илюстрирани от участниците чрез различни техники – графики, комикси, цветни рисунки, плакати.

Десетокласниците търсили и намерили вдъхновение в снимките на своите партньори, отразяващи проблеми на демократичното общество. Те вплели в свои истории усещанията и мислите на младите хора, породени от замърсяването на околната среда, нуждата от активни гласове в Европа, борбата срещу всички прояви на расизъм, правата на жените, проблемите на емигрантите, все по-нарастващата зависимост на хората от технологиите, борбата с корупцията, с фалшификацията,нарушените права на животните.

„Скоро ще бъдат обявени и Европейските знаци за качество, сред които се надяваме да намерят своето достойно място и двата проекта”, казва Кюлевчиева.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.