Тазгодишната кауза отново е подкрепа на инициативата „Българска Коледа“ и финансово подпомагане на зрелостници от училището

Бронзовата медалистка на скока на дължина от Европейското първенство за юноши и девойки по лека атлетика в Йерусалим Пламена Чакърова оглави класацията за десетте най-добри състезатели на Спортно училище „Васил Левски“ за 2022 година. Пламена е само на 17, но вече е една от най-силните български атлетки на спринт, препятствия и скок дължина. Състезателката на СКЛА „Ботев“ с учител по спортна подготовка Ива Пранджева попадна и в челната десетка на списание „Атлетика“.

На второ място се класира Димитър Дончев от СКВТ „Марица“. Учител по спортна подготовка на щангиста, който записа четвърто място в категория 49 килограма при 15-годишните на Европейското първенство по вдигане на тежести за кадети в полския град Рашин, е Борислав Налбантов.

Трети се нареди Александър Делчев от СКБ „Локомотив“, който завоюва Европейско пето място – Хърватска, вгоро на Балканско Румъния шампионска титла на Държавния шампионат за момчета в Търговище. Състезателят по борба, свободен стил, е с учител по спортна подготовка Александр Грибков.

Евелин Колев от СК „Юнайтед спортс“ се нарежда четвърти в звездната класация. Той се класира пети на  Европейското първенство по бокс за юноши и девойки в Монтесилвано, негов учител по спортна подготовка Стефан Панайотов.

На пето място с равен брой точки класираха състезателките на ВК „Марица“ Ива Дудова, Маргарита Гунчева, Йоанна Докова, Дияна Борисова, Мария- Габриела Миличевич, Елена Коларова, Алекса Емилова, Александра Китипова. Момичетата се наредиха шести на Европейското първенство в Италия. Учител по спортна подготовка на волейболистките е Атанаска Никифорова.

На пета позиция е и Денис Мехмед от Спортен клуб по вдигане на тежести „Марица“, който стана шести на Европейското първенство в Албания. Негов учител по спортна подготовка е Борислав Налбантов.

Пета е Бояна Костадинова, също от Спортен клуб по вдигане на тежести „Марица“, за чиято подготовка отново се грижи Борислав Налбантов. Състезателката взе участие на Европейското в Полша.

На осмо място се нарежда Радостина Ангелова от Спортен клуб по кану-каяк „Тракия“, която завърши седма във финал А на 200 метра С1 и девета във финал А на 500 метра С1 на Европейското първенство в Белград. Радост се класира трета на 200 и 500 метра на Олимпик хоупс в Словакия. Неин учител по спортна подготовка Нина Мекерешка.

На девето място се класира Есад Бозали от Спортен клуб по борба „Локомотив“. Учител по спортна подготовка на носителя на сребро от Балканското първенство по борба в Румъния, е Александр Грибков.

Радослав Йотов от Гимнастически клуб „Спартак“ заема десетата позиция. Отборът на България, където е и той, се нареди на трето място в отборното класиране на Балканското състезание по спортна гимнастика в Истанбул. Учителят му по спортна подготовка е Радослав Емилов.

Звездната десетка ще бъде наградена по време на патронния празник на училището. А на 21 декември ще бъдат отличени и победителите от конкурса „Коледа“ за най-добра рисунка и картичка, организиран от възпитателите на СУ „Васил Левски“, както и победителите от съревнованието за най-добре украсена стая на общежитието.

Коледният турнир по шах с участието на директора Ружка Генова, която е международен майстор и съдия, е сред празничните инициативи в училището.

За поредна година Спортно училище се включва в благотворителни каузи, за което бе удостоено с грамота от президента на Румен Радев за принос в инициативата “Българската Коледа”. На 21 и 22 декември ще се проведе традиционният коледен базар в хибриден вариант- онлайн във Facebook и You Tube  и присъствено в Общежитие 1. Тазгодишната кауза отново е подкрепа на инициативата „Българска Коледа“ и финансово подпомагане на зрелостници от училището.