Обновяват сградата на гимназията, която не е ремонтирана от 20 години, с 800 000 лева от общинския бюджет

Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване води преговори са разкриване на паралелка по полиграфия. Осем са пловдивските фирми, които проявяват интерес към въвеждането на тази специалност в средното училище, тъй като имат нужда от добре подготвени кадри. Ако бизнесът заяви готовност да подкрепи училището, Пловдив първи ще има подобна професия в гимназията. Предстои разработване на учебни планове и програми, които ще се припокриват с тези на интериорния дизайн. Завършващите могат да продължат образованието си в специалност „Дизайн и печатни комуникации” на Техническия университет.

Училището, което бе първото у нас с редовен прием в паралелки дуално обучение, ще обявява нови три за догодина – мебелно производство, тапицерство и реставрация.

Сградата на гимназията ще бъде изцяло обновена през тази година със средства от общинския бюджет, обяви кметът Ивав Тотев. Повече от 20 години в училището не е правен основен ремонт. Предвидените 800 000 лева са за подмяна на дограмата и саниране. От собствени приходи преди пет години училището е успяло да сложи нова дограма на третия и четвъртия етаж.