Елена Александрова, която 27 години бе начело на СУ „Никола Вапцаров“, получи стихотворение, написано от преподавателя по физическо Васил Савов

„Благодаря на целия екип за вниманието и уважението, никой досега не ми беше посвещавал стихотворение“, каза в емоционално обръщение към учители и ученици днес дългогодишният директор на СУ „Никола Вапцаров“ – Елена Александрова. Тя застана редом до своя наследник Стоян Стратиев, за да удари първия школски звънец, както го е правила в продължение на 27 години, в които е била начело на училището.

„Успешен старт на всички и ако новият директор има нужда от съветите ми – насреща съм!“, каза Александрова и предаде тържествено ключа на училището на временно изпълняващия длъжността.

Голямата изненада дойде от преподавателя по физическо възпитание Васил Савов, чиито ученици са донесли десетки медали за училището от лекоатлетически състезания. Освен майстор на спорта, той се оказа и с поетичен талант, тъй като подари стихотворение, написано специално за повода: „Тръгвате бавно един по един,/ с чест си отивате – зрели и хубави./И мъдри сте повече – честни, без грим/ със сълзи в очите по годините щурави…Когато на всички сте давали толкова,/че с гордост сега, дори през сълзи,/ да знаете с обич посрещат ви хората,/ че винаги тука добре сте дошли”.