Ученици скандираха името на Ирина Гинева в последния работен ден на преподавателя по български език от СУ „Никола Вапцаров”

Дъжд от цветя се изсипа над дългогодишния учителя по български език от СУ „Никола Вапцаров” Ирина Гинева. Днес бе последният ден на преподавателя доайен, за когото казват, че въплъщение на емоцията и стожер на грамотността. Неслучайно след края на петия час ученици и учители изпълниха коридорите и образуваха шпалир по стълбището, за да аплодират Гинева, скандирайки името й. Емоционалното изпращане продължи и на двора, където настоящи и бивши ученици и колеги я атакуваха с букети.

Гинева има 38 години стаж зад гърба си, 26 от които във „Вапцаров”.

„Учениците, на които преподаваше, постигаха отлични резултати на външното оценяване. Всеки празник  в училището бе с нейно слово, всяка училищна програма – по неин сценарий, всяка поздравителна картичка за празник на колега бе с личен текст от нея. Невероятно съчетание на висок интелект, емоция, чувство за хумор”, не скри вълнението си директорът Елена Александрова. За „довиждане” тя подари  на Гинева ключодържател и химикал с логото на училището с уговорката, че то остава винаги отворено за нея. След което лисна вода и пожела здраве и хубави дни.

1 КОМЕНТАР

  1. Велика жена с главно В! Бъдете жива и здрава още дълги години! Изключително качествен човек и професионалист на най-високо ниво! Бъдете още дълги години жива и здрава скъпа Госпожо!!!

Коментарите са затворени.