Второкласници презентират свое портфолио и филм за Пловдив, млади учители разказват как печелят класната стая

Дрон, умна сграда и иновативна ферма, интернет приложение за автоматична проверка на тестове и видеопоредица за Космоса. Това са част от иновациите, дело на пловдивски ученици, които самите те ще представят на третото издание на форума „Аз променям моето училище”. Събитието ще се състои на 8 юни от 11 часа в „Лимакон ивент център” и се организира от Община Пловдив и иновативен образователен портал „Уча в Пловдив”. Идеята е да насърчава развитието на уменията и знанията, на иновативните и различни идеи на учениците.

Заявка са участие са направили 23 общински и държавни училища от Пловдив. В рамките на пет минути презентаторите ще представят своята идея, иновация или добра практика, реализирана през учебната година. Присъстващите ще научат повече за изследователския проект „Иван Вазов в облака”, за това как деца във втори клас сами си правят портфолио и подготвят филм за Пловдив. Ще има и демонстрации на живо на лабораторен метод за изследване на нежеланите вещества в пчелния мед, млякото и сиренето.

Третото издание на форума „Аз променям моето училище” дава думата и на младите учители. Според регламента педагози с до три години стаж разказват как печелят класната стая и кое ги мотивира да се развиват кариерно в професията.

Форумът няма състезателен или конкурсен характер. Не се извършва класиране. Всеки от участниците получава плакет, а на финала ще полетят и балони с послания.