Тази година заниманията са под мотото “Да си различен, е страхотно!“, през идния трети сезон талантите се готвят играят на сцената на Кукления театър

Какво се случва в ателиетата на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства научиха децата от Драма клуба към ОУ „Душо Хаджидеков“, които гостуваха на своите партньори, за да надникнат в света на театралното изкуство. Закичени със значките с логото на арт формацията, 28 деца от трети и четвърти клас влязоха в специализираните работилници, в които се майсторят перуки, маски, костюми, декори и рисунки и където се прави сценичен грим.

Водени от своите ръководители – Иванка Александрова и Радка Чонова, малките таланти бяха посрещнати от преподавателя по скулптура Димитър Чонов. Той разведе гостите из ателиетата, за да видят творенията на гимназистите, които са избрали да се посветят на театралния занаят и да изучават професионално специалности, които съпътстват подготовката и изграждането на едно представление. Докоснаха се до свои любими герои, претворени в кукли, спираха пред огледалата в тренировъчната зала и дори се качиха на истинска сцена.

Децата се включиха и в заниманията на открито, организирани от гимназията, оцветявайки подарените им маски и керамични фигурки. А след това с интерес изгледаха постановката, представена от младите кукловоди с ръководител Даниел Русев.

„Тази година заниманията на клуба са под мотото “Да си различен, е страхотно!“ Във фокуса на работата ни са „ различните“ деца. А голямото предизвикателство пред нас на прага на третия  сезон на клуба е да играем на сцената на Държавен куклен театър Пловдив“, споделиха преподавателите Иванка Александрова и Радка Чонова.