Строителството на ДГ „Каменица“ се бави, заради ремонта на „Снежанка“ и „Перуника“, обясни кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, който е кандидат за втори мандат

До края на октомври дворът на детска градина „Зора“ ще има ново осветление, озеленяване с напоителна система, както и съоръжения за игра. Община Пловдив задели средства за цялостното обновяване на двора, след като през юни родители се срещнаха с градоначалника Иван Тотев и кмета на район “Централен“ Георги Стаменов, за да настояват за реновирането му. С отпуснатите 60 000 лева бяха подменени старите плочки и поставена ударопоглъща настилка на местата, където децата играят. Опасните катерушки са заменени с нови.

В момента тече реконструкция на още две детски градини на територията на района по оперативна програма „Региони в растеж“. Общата стойност на проекта е над 18 милиона лева, с които се ремонтират двете сгради на училище “Любен Каравелов”, детските градини “Перуника”, “Снежанка” и “Детски смях”. Проектът предвижда също построяването на нова сграда на детска градина „Каменица“ на ул. „Богомил“.

„Строителството на „Каменица“ се бави, въпреки че има проект и строително разрешение. Не можем да започнем, докато другите детски заведения в района са в ремонт, тъй като децата са пренасочени в съседни“, обясни Георги Стаменов, който е кандидат-кмет на ГЕРБ за втори мандат.

Амбицията му е в следващите четири години да не остане детска градина без обновено дворно пространство. Заложено е изграждането на още една на ул. „Стоян Михайловски“, която да има възможност да поеме 6 групи или това е равно на 150 места.