Досегашният зам.-директор и ръководител на клуба по роботика събра 66 от общо 80 гласували на Общото събрание

С 66 гласа „за“ от 80 гласували членове на Общото събрани доц. д-р инж. Никола Шакев беше номиниран за директор на пловдивския филиал на Техническия университет.

Досегашният зам.-директор беше единственият кандидат за поста. Преди гласуването той представи мандатната си програма, в която акцентите са осъвременяване на учебните планове, съобразно технологичното развитие, провеждане на научни изследвания и нови разработки, обновяване на материалната база, както за обучение, така и за изследователска дейност. Технически университет-София, филиал Пловдив, ще се превърне в регионален център за трансфер на технологии и компетентности и ще продължи да подготвя висококвалифицирани инженери кадри, с които да обезпечи все по-нарастващото търсене на специалисти в региона, смята  доц. Никола Шакев.

Предстои кандидатурата му да бъде внесена в Академичния съвет на Технически университет – София, след което ще встъпи в длъжност със заповед на ректора на проф. дн инж. Иван Кралов.

На провелото се снощи тайно гласуване делегатите избраха също председател и заместник-председател на Общото събрание на филиала. За председател, с 69 гласа „за“ беше преизбран доц. дн инж. Борислав Пенев, а негов заместник стана доц. д-р инж. Илия Четроков,  който събра подкрепата на 73-ма от делегатите.

Преди гласуването настоящият директор на филиала проф. д-р инж. Въльо Николов представи отчет за дейността за последната година. След два мандата той няма право да се кандидатира отново за поста.

Тази седмица предстои да бъдат избрани и нови декани на двата факултета, както и нови ръководители на част от катедрите във филиала на висшето учебно заведение.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.