“Сочно грозде да узрее, руйно вино да се лее”, пожелаха участниците в ритуала в масивите край Брестник

Доцент Людмил Ангелов от Катедрата лозарство и овощарство на Аграрния университет е тазгодишният Цар на лозята. Той бе коронясан за втора поредна година, защото е уважаван и добър стопанин, който ще се грижи“ да са тежки гроздовете и да е благодатна годината“.

По традиция на 14 февруари Аграрният университет отбеляза празника на Факултета по лозаро-градинарство в учебната си база в Брестник присъствието на официални гости, партньори и приятели. След тържествения водосвет ректорът проф. д-р Христина Янчева пожела здрава година, изпълнена със здраве и берекет, и благодари на всички преподаватели и служители на университета за грижата им за лозовите масиви и за производството на уникалното за България университетско вино. Бутиковата винарска изба на висшето училище е уникална за страната с това, че е експериментална.

Деканът доц. д-р Сава Табаков също отправи поздрави по повод 74-тата годишнина от създаването на факултета и пожела следващата реколта да е още по-богата. Висшето училище разполага с единствената в страната учебно-опитна база, в която се отглеждат над 400 сорта грозде.

“Сочно грозде да узрее, руйно вино да се лее”, пожелаха участниците в ритуала по зарязване, а отец Мирослав нарече за богата реколта.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.