Ученици, които не са се явили на национално външно оценяване по български език и по математика могат да го направят на допълнителните дати, обявени, съгласно чл. 94 а от Наредба 10 за организация на дейностите в училищното образование. До тях ще бъдат допуснати четвъртокласници в болничен престой в деня на редовните изпити, поради задължителна карантина или задължителна изолация или поради смъртен случай в семейството, настъпил до един месец преди изпита.

Според Закона за здравето коклюш, скарлатина и варицела не попадат в списъка на заразните болести, болните от които подлежат на задължителна изолация.

Родителите могат да подадат заявления със свободен текст до началника на РУО-Пловдив срок до 5. юни за български език и до 6. юни за математика. Към него трябва да бъдат приложени необходимите документи, доказващи посочените обстоятелства – копие на документ от болнично заведение, документ от Регионална здравна инспекция за наложена изолация, съответно карантина, копие на препис-извлечение от акт за смърт.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.