За трета поредна година „Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол” помага на ученици от 8 до 12 клас да изберат в коя сфера да продължат образованието си

Доказани експерти ще ориентират кариерно гимназисти в третото издание на Деня на професиите, който ще се проведе на 17 март от 9.30 часа ректората на Пловдивския университет. Инициатива на „Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол” си поставя за цел да помогне на гимназистите да се ориентират по-лесно в избора на професия, канейки уважавани специалисти, които да им разкажат за предимствата и възможностите за реализация на всяка една професия.

Събитието е насочено към учениците от 8 до 12 клас. На място те ще получат повече информация за специалностите, към които са се ориентирали, или да изберат в коя сфера да продължат обучението си след завършване на средно образование. Гимназистите ще видят презентации за дентална медицина, право, журналистика, архитектура, маркетинг и медии и IT. Първият лектор в програмата е проф. Йонко Кунчев, чиято цел е да привлече интереса към правото.

Освен мнението на професионалистти от различни области, учениците ще имат възможност да задават въпроси и на студенти от различни специалности, които ще споделят своя опит и мнение за специалността, която изучават в момента.

Това е изключително полезно събитие за нас. Даде ни много точна и обективна информация за професиите, които ни интересуват и успяхме да получим отговор на въпросите, които ни вълнуват, споделя участник от миналогодишното издание на проекта.

„Ден на професиите“ е национална инициатива на Ротаракт клубовете в страната.