Пловдивските младежи протегнаха ръка на страдащите от войната

Доброволците от Българския младежки червен кръст в Пловдив протегнаха ръка на страдащите от войната в Украйна. Те се отзоваха на поканата на актрисата Здрава Каменова да се включат в нейния спектакъл в подкрепа на бедстващите украински деца.

Инициативата е вдъхновена от съдбата на едно бебе, родено в метрото на Киев, където жителите на града търсят спасение от бомбите. Неговият живот започна под сянката на смъртта и този факт разтърси хиляди хора в цял свят, а Здрава Каменова организира благотворителна акция, в която покани за партньор БМЧК-Пловдив. Представлението в Пловдив се състоя вчера, а младите доброволци бяха там, за да изразят своята съпричастност към пострадалите от хуманитарната катастрофа в Украйна.

Инициативата продължава, а онези, които искат да станат част от нея и да я подкрепят, могат да направят своите дарения по специалната сметка, открита от БЧК.

БЧК обявява кампания за набиране на материални дарения. Най-неотложни са нуждите от: нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя); спално бельо; топли завивки; хигиенни материали.

Даренията ще бъдат приемани в областните структури на БЧК в страната (адресите и телефоните на всички областни организации можете да видите на сайта на БЧК: https://www.redcross.bg/contacts/contact2).

​БЧК се обръща към български фирми производители за палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори.