Снимка Фейсбук

12-класничката, за чието лечение бяха организирани поредица благотворителни кампании, се пребори с коварното заболяване, похвалиха се от Ученическия парламент на гимназията

Снимка Фейсбук

“В този труден момент на епидемия в цял свят, днес можем да споделим с вас една прекрасна новина от Германия – Мила е здрава”. Това споделиха във фейсбук страницата си членовете на Ученическия парламент на Националната търговска гимназия. За лечението на зрелостничката Мила Зархулева бяха организирани поредица благотворителни кампании.

Припомняме, че миналото лято 18-годишното момиче от специалност „Индустрия” получи тежката диагноза – лимфом на Ходжкин. В болница във Фрайбург лекарите поставят ужасната диагноза. След седмия месец от първата химиотерапия Мила вече е напълно здрава. На 11. март тя е била на изследване на РЕТ скенер, а професор Маркс, който следи лечението й, потвърждава отличната новина.

„Тя е щастлива, че успя да пребори, минавайки през редица изпитания. Сега е важно да се възстановява и почива. През цялото лечение беше изключително благодарна за подкрепата и любовта на всички ни”, казват от Ученическия парламент и благодарят на тези, които са ги подкрепили в кампанията за Мила. Сред тях е и премиерът Бойко Борисов, който при едно от посещенията си в Пловдив разбира за каузата и само за два дни Здравната каса отпусна 35 000 лева. От Ученическия съвет на гимназията преведоха по сметката на момичето 2000 лева от благотворителен концерт, който се проведе в края на миналата учебна година и бе подкрепен от много служители на община Пловдив.

Предвид ситуацията в световен мащаб, семейството на Мила ще прецени дали тя да остане още известно време в Германия, тъй като периодично се правят контролни прегледи.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.