ОУ „Кочо Честеменски“ посреща учениците с преобразени класни стаи ала морско дъно, с постери на природни и исторически забележителности

Директорът на ОУ „Кочо Честеменски“ Златка Алдженаби слага униформа за първия учебен ден. Заедно със своите заместници Мария Илчевска и Донка Йочева ще посрещнат учениците, облечени в сиви сукмани с червен кант, на които е избродирано логото на училището. Допълнение към него е бялата риза с шевица.

„Общественият съвет избра елементите за ученическите униформи, но тепърва предстои да се поръчват, след като родителите решат на коя фирма да бъде възложена изработката. Ние с колегите от ръководния екип обаче решихме да дадем пример, отидохме в едно ателие и поръчахме да ушият за трите ни“, каза Алдженаби.

Училището посреща своите ученици с тотално преобразени класни стаи, които наподобяват морско дъно или слънчева гора. За най-малките са подредени стая с хвърчила и с животни, стая на познанието и стая на приятелството. Постери на природни и исторически забележителности са променили тотално облика на останалите кабинети. В стая „Галерия“, където са подредени репродукции на български художници и световни класици, е поставен и дървен кръст, изработен от 6-класника Антон Сарийски. Днес, на Кръстовден, той дошъл в училището, заедно с майка си, за да направи дарението за класната стая.

Предстои изграждане на две спортни площадки. Първата е за волейбол и бадминтон, а втората е за тенис на корт.

„Изключително се радвам, че проектът ни спечели финансиране по общинската програма и че ще бъдем единственото засега училище с тенис корт. Предвиждаме и маси за шах на открито“, каза още Алдженаби.