Чавдар Здравчев, който е начело на първомайското СУ „Проф. Асен Златаров“, оглави и комисията по „Образование, култура, вероизповедания и етнически въпроси“ в местния парламент

Училищен директор се отказа от заплатите си като общински съветник, за да подпомага училището, което ръководи. Чавдар Здравчев, който вече шеста година е начело на първомайското СУ “Проф. Асен Златаров“, дарява средствата на своята гимназия. През първата година парите ще бъдат ползвани за подмяна на столовете в десетте кабинета, в които учениците все още стоят на стари. На вчерашната сесия Здравчев бе избран да оглави комисията по „Образование, култура, вероизповедания и етнически въпроси“ в ОбС на Първомай.

Жестът му съвсем не е случаен, след като при целия предишен мандат съветникът директор не взе нито лев от заплатата за работата си в местния парламент, а средствата отиваха за нуждите на училището, което е в списъка на иновативните на МОН и е сред водещите в областта.

Деца и учители се радват на невероятна материална база, а нощем дворът и школската сграда буквално греят на фона на тъмницата заради липсата на улично осветление в града. От седмица насам училищната столова вече разполага и с няколко тостер преси и микровълнови фурни, където децата могат да си затоплят получените в школото или донесените от дома сандвичи и друга храна. Преди месец бе открита символична Алея на постиженията и добродетелите, където ще бъдат поставяни грамоти, дипломи и други документи, удостоверяващи успехите и доблестните постъпки на учениците на СУ “Златаров”.

Здравчев не изневерява на традицията лично да посреща ученици и родители всяка сутрин преди началото на учебните занятия.

“Това е начин да сме по-близо до децата и техните семейства. Понякога, улисани в рутинни дела, се залостваме в кабинетите си и някои проблеми ни убягват. Държа да имам личен контакт”, обяснява Здравчев.

От миналата година има обособено помещение във фоайето на сградата, което изпълнява ролята на мултифункционална зала.

На 30 ноември СУ „Проф. Асен Златаров“, съвместно с Община Първомай, организира Международен образователен форум за кариерно сътрудничество „Атмосфера бъдеще“, иницииран от Московския градски педагогически университет. В събитието ще се включат ученици от различни градове на страната, които ще представят облика на своя край.

1 КОМЕНТАР

  1. А, защо не казвате, че е представител на едно издателство, съвсем незаконно като директор. Продава учебници дори и на училището в което е директор. Нима няма конфликт на интереси?????? Хайде да го проверите…. Ще стане мноооооого интересно…

Коментарите са затворени.