В първомайското СУ “Асен Златаров” въвеждат делови дрескод за ученици и учители всеки понеделник, ще има извънкласни занимания по зумба

14054207_1271355726232036_3134037251388976367_n

Директорът на първомайското СУ “Асен Златаров” Чавдар Здравчев дари августовската си заплата за довършителни ремонтни работи и обновяване на материалната база на ръководеното от него училище. Призивът му към граждани и фирми от Първомай е да го последват, тъй като средствата от делегирания бюджет не достигат.

“Българинът е дарител по дух, нещата се случват, когато пожелаем. Убеден съм, че човек трябва да участва с действия в промяната към по-добро”, категоричен е директорът. Това не е първи жест на Здравчев да дарява заплата. В началото на мандата си като общински съветник той се отказа от месечното си възнаграждение в местния парламент също в полза на училището.

В края на миналата учебна година класните ръководители, с финансовата подкрепа на родителите, пребоядисали и обновили кабинетите, а през лятото с пари от бюджета е изциклен паркетът в класните стаи. Със средства на Ангел Христозов пък е освежена класната стая на открито и училищният двор. За първи път от много години насам, тази есен училището ще има три паралелки първокласници.

На заседание на Педагогическия съвет е взето решение понеделниците да бъдат Ден на деловото облекло. Деловият дрескод ще важи за учениците от 5 до 12 клас, за педагозите и служителите в училището. Децата от начален курс ще се включват по преценка на родителите. Новото сред извънкласните занимания, от които учениците могат да избират, са уроците по зумба.