Липсваща пешеходна пътека предизвика недоволство от страна на родители и учители, а директорът на ОУ “Елин Пелин” Татяна Вангелова призова институциите незабавно да вземат мерки, докато не се е стигнало до произшествие. Зебрата до училището е била заличена вследствие на ремонта на бул. “Хаджи Димитър”, а след това така и не е възстановена. Всекидневно по нея минават стотици ученици, чийто живот е в опасност, за да стигнат до сградата на училището.

Участъкът изобщо не е обезопасен и не само, че няма маркировка, но и до автобусните спирки има останали тръби и други строителни материали.

Вангелова многократно сигнализира за казуса, но до момента пешеходната пътека не е възстановена. За пореден път е изпратила писма до районното кметство, до директора на полицията, до кмета и РУО с надежда да бъдат взети адекватни мерки.

“Ежедневно разговарям с притеснени родители. Трудно се вижда автомобил, който се движи в посока “Смирненски”. От обратната страна, в посока Централна гара, шофьорите се движат по-бързо, тъй като има спускане”, обясни Вангелова.

Към момента охраната на училището съдейства за безопасното пресичане на децата, доколкото е възможно да помогне на всички, поне в пиковите часове.