Двамата пълни отличници бяха удостоени с плакети, кметът Костадин Димитров прати поздравителен адрес до зрелостниците

Директорът на пловдивския филиал на Техническия университет доц. Никола Шакев връчи дипломите на двамата пълни отличници на церемонията по дипломирането на випуск 2024 на Професионалната гимназия по електроника и електротехника. Вузът бе домакин на церемонията, тъй като в момента в сградата на училището тече цялостен ремонт. Заедно с дипломите директорът на гимназията инж. Камелия Стоянова удостои с плакети завършилите с успех 6.00 – Петко Тепов и Тодор Иванов Герджиков. Плакети получиха също Атанас Скендеров, постигнал пълно отличие на ДЗИ по български език и литература, и Георги Цолов, който има 6.00 на ДЗИ по английски език. Отличен бе и Евгени Евгениев Данаилов за цялостен принос в областта на информационните технологии, който е лауреат на национална олимпиада по предмета и двукратен STEM национален победител.

„Независимо, че тази година преминахме през много трудности заради ремонтите в гимназията и бяхме ситуирани в различни училища, успехите, които пожънахте на ДЗИ, на състезания и конкурси не бяха малко. Знанията, които придобихте тук, и уменията да ги прилагате са една добра основа за вашата бъдеща реализация, но ако искате да бъдете удовлетворени, в крак с времето и технологиите, не пропускайте нито секунда, не спирайте да учите и експериментирате. Ако имате неуспех или срещнете препятствие, гледайте на тях като на възможност за растеж и постигане на зрялост. Не забравяйте приятелите, своите учители и помнете, че винаги ще бъдете част от  нашата общност“, обърна се Стоянова към зрелостниците и пожела здраве и светъл път. Тя връчи плакет и на доц. Никола Шакев за това, че е предоставил през втория срок зали и лаборатории за провеждане учебни занятия и за подготовка за държавния изпит по професионална квалификация.

Поздравителен адрес изпрати и кметът Костадин Димитров, който поради служебни ангажименти не успя да присъства на дипломирането.

„Горд съм, че съм възпитаник на ПГЕЕ и съм впечатлен от нейното развитие. Днешният ден е повод за радост и признание, в който се награждават усилията, трудът и постоянството на всички вас, които постигнахте своите цели и амбиции“, се казва в адреса на градоначалника, който пожелава на абитуриентите да преследват целите си с устрем и решителност.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.