Днес бе даден старт на дългоочакваната реконструкция на физкултурния салон, 60 дни е срокът за изпълнение

„Както водата прави път там, където няма, нека и на нас ни върви по вода и да няма никакви проблеми до откриването на модернизираната сграда на училището“. Това каза днес директорът на Професионалната гимназия по електроника и електротехника инж. Камелия Стоянова. Въпреки дъждовното време, строители и гости се събраха, за да дадат старт на реконструкцията, която започва с довършване на сградата физкултурния салон. Менчето донесе дългогодишният преподавател по физическо възпитание Кузман Данев, който не можеше да скрие радостта си, защото вече 12 г. чака този миг.

Редом до строителите от строителното обединение ДЗЗД, което ще изпълнява и двата обекта, застанаха представители на ръководния екип на училището, областният управител Илия Зюмбилев, началникът на Регионално управление на образованието Иванка Киркова, зам.-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики Владимир Темелков и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

От началото на втория срок на настоящата учебна учениците от Професионалната гимназия по електротехника и електроника ще провеждат учебните си часове в други училища на територията на града. Преместването се налага заради предстоящия ремонт на сградата на гимназията, която получи финансиране от 6 млн. лв. по различни програми на МОН и Националния план за възстановяване и устойчивост. Професионалната гимназия по механотехника “Проф. Цветан Лазаров” и  „Св. Климент Охридски“ ще са двете училища, които ще приемат 1092 ученици до края на ремонта, който се очаква да завърши до края на лятото следващата година. Двете училища са избрани като най-подходящи след разговори с родителите и учителите. От пловдивския филиал на Техническия университет са предложили част от базата си за провеждане на практическите занятия.

С близо 3,5 млн. лв. училището то ще се превърне в център за високи постижения в професионалното образование и обучение. Допълнително, с национално финансиране от 2 млн. лева, ще бъде ремонтирана основната сграда на гимназията, като ще бъде подменена парната инсталация, ще има нова елинсталация, която се проектира в момента. Предстои топлоизолация, подмяна на дограмата и боядисване. По програмата на МОН за спортни обекти учениците ще имат нов физкултурен салон.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.