Кметът на Стамболийски е предложен в категория “Социален партньор”, Петър Карпаров от Раковски ще се бори за синдикалист номер едно

22728738_1483387565090010_2290522150173870472_n

Директорът на Математическата гимназия Ивайло Старибратов е номиниран за тазгодишните награди на Синдиката на българските учители, обяви регионалният председател Петрана Калоферова. Той е предложен от местната структура в категорията за директори. Старибратов оглавява и Съюза на работодателите в средното образование в областта. По традиция през декември СБУ отличава изявени свои членове и социални партньори.

В категория “Най-добър социален партньор” предложението е за кмета на Стамболийски Георги Мараджиев. Той възстанови традиционните шествия за 24 май след 20-годишно прекъсване. Създаде общински футболен клуб, който обединява три отбора – деца, юноши и мъже. Общината има спечелен проект за реконструкция на спортната залата, където тренират 6 детски школи. През лятото е направен козметичен ремонт на училището в Ново село, но има подготвен проект за саниране на сградата и ремонт на покрива.

Директорът на Професионална гимназия “Петър Парчевич” в Раковски е третото предложение на Пловдивска област за годишните награди на СБУ. Петър Карпаров ще се състезава за приза “Синдикалист номер едно”.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в столичния парк-хотел “Витоша” на 15 декември.