Зимна академия събра ръководители на образователни институции в страната

Възможностите за привличане на европейски средства, дигитализацията на образователната система и лидерството. Това са акцентите в програмата на Зимната академия на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета.

Началото бе дадено с представяне на финансовата рамка за образованието през 2024 г. от Соня Кръстанова – директор на Дирекция “Финанси” в МОН. След като направи ретроспекция на изминалата година, тя обърна внимание на възможностите за средства от ЕС и от националните програми, които предстои да бъдат утвърдени. Дигитализацията в образованието и стратегическите насоки за развитие бяха представени от зам.-министър Наталия Митева. Тя постави акцент върху новите учебни програми и националните оценявания, измерващи умения и компетенции. Зам.-министърът присъства и на заседанието на УС на Съюза, на което бяха обсъдени идеи и предложения за възможни промени в Закона за предучилищно и училищно образование и други нормативни актове.

Обучителните панели по време на академията бяха свързани с екипното творческо мислене в преподаването, ученето и професионалното общуване.

Новостите в образователното законодателство, ЗОП, КТ и текущи казуси бяха дискутирани с адвокат Янко Янков.

Присъстващите се запознаха и с предложенията на издателства и доставчици на стоки за образователната и физическата среда.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.