Съюзът на работодателите в образованието внесе в МОН и НС предложения, свързани с актуализацията на бюджет 2021

Директори настояват за допълнителни средства за осъществяване на прецизна дезинфекция в помещенията на детските градини и училищата.

Съюзът на работодателите в системата на народната просвета проведе тридневна среща, в която взеха участие директори и заместник-директори на образователни институции от страната. Те обсъждаха трудностите в навечерието на новата учебна година и обсъдиха възможни решения. Обобщените предложения, свързани с актуализацията на бюджет 2021, бяха внесени внесени за обсъждане в МОН и НС предложения за обсъжданата актуализация на Бюджет 2021.

Освен за дезинфекция, директорите искат още средства за закупуване на въздухопречистватели и озонатори за класните стаи.

Всички са категорични, че са нужни суми за обезпечаване на интернета на учениците, които са финансово затруднени и на учителите при провеждане на онлайн обучение.

Директорите са на мнение, че държавата трябва да осигури средства за периодично, доброволно тестване на ученици и учители за КОВИД.

Предстои на територията на ръководените от нас учебни заведения да се проведат трети за тази година парламентарни избори, а и вот за президент. За добрата организация е необходимо да се предвидят пари за заплащане на ангажираните лица и други разходи по изборите, заявяват школските шефове. Те са категорични, че училищата няма да могат да поемат от своите бюджети поредните извънредни разходи в рамките на една година.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.