Димитър Иванов се просълзил когато е чел шестте наградени есета , написани от даровитите деца на община „Марица“

Със стихотворението „Аз съм българче“, издекламирано от третокласничката Гергана Рангелова от СУ „Васил Левски“ в  Маноле. бе открита тържествената сесия по повод 30 години от създаването на община „Марица“ .

„От името на всички директори на училища и детски градини, искам да благодаря, че образованието и културата винаги са били приоритет №1 за ръководството на община „Марица“. Благодаря ви, че се грижите да създавате съвременна среда, в която ние да възпитаваме децата – нашето бъдеще, каза в приветствието си  директорът на ОУ „Граф Игнатиев“ в  Граф Игнатиево Даниела Петкова.

Признателност за успешните проекти в областта на образованието, реализирани от управлението на общината  отправи и директорът на СУ „Васил Левски“ в  Маноле Пенка Запрянова.

„Благодаря на ръководството на общината затова, което прави за образованието. Благодаря на кмета г-н  Димитър Иванов за енергичността и съпричастността, с които постоянно доказва, че основна задача е обучението и възпитанието на децата“, отбеляза Запрянова.

Димитър Иванов призна, че се е просълзил, когато е чел шестте наградени есета на тема „Моето населено място – част от общия дом на Европа“, написани от даровитите деца на община „Марица“.

Победител в конкурса стана шестокласничката Радина Минкова от Граф Игнатиево, която прочете творбата си и бе аплодирана от залата.

Зам. – ректорът на Аграрния университет и бивш общински съветник в Общински съвет „Марица“ Светла Янчева връчи на  Димитър Иванов почетния знак на Аграрния университет.

„Общината може да се гордее с постигнатото, с 4-те си икономически зони, със силно развитото  си зеленчукопроизводство. В лицето на Аграрния университет имате надежден партньор и поддръжник на всички инициативи“, посочи Янчева.