90 лекари по дентална медицина, включително чужденци от Гърция, Турция, Сърбия и САЩ, ще положат Хипократовата клетва утре

Първият випуск студенти стоматолози, чието обучение се е провело изцяло на английски език, ще получи утре дипломите си на тържествена церемония в Драматичния театър. Тази година завършват първите 14 магистри от англоезичната програма, като с най-висок успех е Анти Флигу (Гърция), която ще поднесе приветствие от името на чуждестранните студенти във Факултета по дентална медицина на Медицинския университет.

90 лекари – 68 българи и 22 чужденци от Гърция, Турция, Сърбия и САЩ, ще положат Хипократовата клетва. Четирима дипломанти завършват с отличен успех от следването и от държавните изпити. Средният успех на випуска е „Много добър“ 4,63.

Виолина Александрова е отличничката на випуска, завършила с най-висок общ успех от следването и 6.00 от държавните изпити. Честта да води полагането на Хипократовата клетва ще има Мария-Луиза Калнева. На отличилите се студенти ще бъдат връчени предметни награди.

Ректорът на университета – чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, и деканът проф. д-р Георги Тодоров, ще поздравят дипломантите от името на академичната общност.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.