90 лекари по дентална медицина, включително чужденци от Гърция, Турция, Сърбия и САЩ, ще положат Хипократовата клетва утре

Първият випуск студенти стоматолози, чието обучение се е провело изцяло на английски език, ще получи утре дипломите си на тържествена церемония в Драматичния театър. Тази година завършват първите 14 магистри от англоезичната програма, като с най-висок успех е Анти Флигу (Гърция), която ще поднесе приветствие от името на чуждестранните студенти във Факултета по дентална медицина на Медицинския университет.

90 лекари – 68 българи и 22 чужденци от Гърция, Турция, Сърбия и САЩ, ще положат Хипократовата клетва. Четирима дипломанти завършват с отличен успех от следването и от държавните изпити. Средният успех на випуска е „Много добър“ 4,63.

Виолина Александрова е отличничката на випуска, завършила с най-висок общ успех от следването и 6.00 от държавните изпити. Честта да води полагането на Хипократовата клетва ще има Мария-Луиза Калнева. На отличилите се студенти ще бъдат връчени предметни награди.

Ректорът на университета – чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, и деканът проф. д-р Георги Тодоров, ще поздравят дипломантите от името на академичната общност.