Запознават деца до 10 години с иновативния метод „дизайн мислене”, разработен в Станфордския университет

За първи път в Пловдив деца и родители ще имат възможност да се запознаят с иновативния метод „дизайн мислене“. Инициатор на въвеждането му в града е Младежки център Пловдив, а системата, с която малчуганите ще развиват умения и способности, е Red Paper Plane. Методът, разработен в Станфордския университет, е водеща методология за креативно решаване на проблеми и създаване на иновации. Той се прилага от установени компании като Apple, Google, IBM, Nike, AirBnB. Заниманията, в които ще бъдат въвлечени децата, са творчески проекти – мисии, базирани на
професия, като всяка мисия се реализира в 5 последователни работилници. Целта на дизайн мисиите е да се развиват у подрастващите уменията на 21-ви век- работа в екип, решаване на проблеми, креативност, емпатия, увереност, търпение, концентрация , експериментиране.
Red Paper Plane е поредният иновативен проект, с който Младежки център Пловдив обогатява дейностите си за деца до 10 години. От близо година, всеки уикенд в центъра се провеждат образователни работилници на теми: история, география, изкуства, химия, физика и тн., които се радват на голям интерес от деца и родители.
Заниманията по дизайн мислене Red Paper Plane стартират на 13 януари, като ще се провеждат всяка събота от 11 часа до 12.30 часа в сградата на Младежки център Пловдив, Гребна база.