Модератор на събитието, отворено за студенти и граждани, ще бъде българският моден експерт проф. Любомир Стойков

Публична лекция за ролята на облеклото в бизнес общуването ще изнесе италианският топ дизайнер Алберто Веделаго на 22 октомври от 14,30 часа в Пловдивския университет. Модератор на срещата ще бъде българският моден и пиар експерт проф. Любомир Стойков. Лекцията е с вход свободен и за граждани.

Алберто Веделаго е с 30-годишен опит на международната модна сцена. Стилистът е имал възможността да работи с известни личности като Джон Траволта и Ник Нолти. Днес много уважавани хора по цял свят, като Фабио Ламборгини, се доверяват на Веделаго за своя външен вид. Започнал е своята дейност като мениджър във „Форал груп“, една от големите институции за елегантност “Made in Italy”, към която принадлежи „Пал Зилери“. Kоординирал e процесите на изработка, стилизиране и маркетинг и е управлявал над 150 магазина на „Пал Зилери“ в цял свят.

Алберто Веделаго прилага иновативен подход. Работата на дизайнера за него включва не просто да вземе мерки на клиента, но той се интересува от неговата личност. Този подход определя Веделаго като единствения “Personalitailor” – стилист и дизайнер на личността. В своята концепция, изложена в книга, той разкрива тайните на елегантността. На път е и ново негово книжно издание, посветено на това как костюмът може да „прави“ пари.

Алберто Веделаго не се ограничава в това да облича единствено отделни хора, но прилага своя метод и за цели компании. Такъв е случаят с кафе „Флориан“ (Caffè Florian) във Венеция – най-старото кафене в света, открито през 1720 г., чийто персонал е облечен изцяло от компанията на маестрото  ACCADEMYA. Оперативният център на дейността на Алберто Веделаго е във Венеция. Там се изработват всички костюми за клиентите на дизайнера, независимо в коя част на света се намират те.