„Стоян Сариев” единствена сред частните гимназии с удостоверение за Училище в облака

 

Виртуална библиотечна платформа заработи в Частна езикова гимназия “Стоян  Сариев“,  която е в списъка на одобрените от МОН  иновативни училища. Ученици и учители вече са дигитализирали наличната училищна библиотека. Платформата, която е елемент от иновацията, е ориентирана към по-ефективното използване на информационните ресурси и ще изпълнява ролята на център за координинация и обогатяване на учебния материал.

Образователната платформа е свързващо звено между всички учители, ученици и родители и в нея е събрана цялата необходима база данни, свързана с изучавания материал. Сканирани са литературни произведения, статии на изучавани автори и видео уроци по различни предмети от 8 до 12 клас.

„За да подкрепим и насърчим творческото развитие на децата предвиждаме създаването на раздел, който помества домашни работи, есета, проекти, презентации, макети, различни техни разработки, както и заснети турнири, проведени на територията на ЧЕГ „Стоян Сариев“,  обяснява директорът Светла Тошкова.

На следващ етап част от съдържанието на виртуалната библиотечна платформа ще бъде преведено на английски език.

„Стоян Сариев” единствена сред частните училища под тепетата се включи в проекта на Община Пловдив за дигитализация на учебния процес и внедряване на нови образователни технологии. Гимназията вече има удостоверение за Училище в облака, след като всички учители преминаха обучение за използването на облачни системи. През последните шест месеца екипът на Център за творческо обучение въведе 184  пловдивски учители и училищни администратори в употребата на облачни системи. Центърът е първият в България официален партньор на Google за образование по направление „Услуги“ и най‐вече G suite ‐  една от водещите облачни платформи в света, безплатна за образователните  организации у нас. Учителите вече имат  конкретни знания и умения, за да могат по-лесно да внедряват платформите, да ползват възможностите на електронните приложения за създаване свое портфолио или учениците, да създават иновации и развиват нови практики.