Идеята за оформлението и ръчно изработените изделия с препратка към специалностите в училището са на преподавателя инж. Евгения Аргирова

Джудже геодезист, застанало пред теодолит, е сред атракциите в коледния кът на ПГАСГ ,,Арх. Камен Петков‘‘. По традиция през декември учениците и учителите се заемат с празничната украса, като тази година идеята за оформлението на централното фоайе при входа на гимназията е на инж. Евгения Аргирова. Освен, че е на „ти“ с геодезичните снимки, планове, карти и профили, тя се оказала и майстор на всякакви арт изделия. За джуджето й помогнал 12-класникът Иван Тодев, който се заел да направи и геодезическото устройство, предназначено за измерване на хоризонтални ъгли, ъгли на наклон и разстояния.

„Идеята беше елементи от различните специалности в училище да присъстват в украсата. Затова имаме влакче и гара от градински свещници, къщички върху камината. Благодаря на всички, които проявиха креативност, сръчност и въображение, за да повдигнем духа“, разказа инж. Аргирова. За създаване на вълшебното настроение допринасят снежните човеци от стиропор с поларени дрешки, плексигласовите топки, шишарките и триметровата коледна елха с ръчно направени играчки.