Малките артисти от театралния клуб играха етюди на фона на хитове на Майкъл Бубле, събрани в спектакъла „Няма го Дядо Коледа“

Джуджетата на Дядо Коледа раздаваха въображаеми подаръци на многобройната публика, която се събра снощи в салона на ОУ „Екзарх Антим I“, за да аплодира първата представителна изява на театралния клуб. Трупата обединява деца от първи, втори и трети клас, които от началото на учебната година развиват знания и умения, свързани с театралното изкуство, ръководени от актьора и режисьор Васил Караманлиев. Клубът е сформиран по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Докато чакат Добрия старец да дойде, нетърпеливите помощници си играят с въображаеми предмети. Подобно на студентите в театралната академия, които започват обучението си с подобни етюди, малките таланти впечатлиха зрителите с прецизно изпълнение и провокираха фантазията им, за да разгадаят какво се случва на сцената. Малките актьори играха и на замръзванка на фона на хитове на канадския певец и продуцент Майкъл Бубле, чакайки шейната с елените.

„Правим упражнения за техника на говора, ритмика и концентрация, затова сега са толкова добри, а това се отразява позитивно и в учебните часове. Даваме им тема, по която да измислят етюди“, обяснява Караманлиев, който води заниманията два пъти седмично с помощта на началния педагог  Людмила Иванова.

Паралелно с обучението, децата от театралния клуб готвят представленията „Умник Гюро“, „Не пипай куфара“ и „Часовникът“.