50 директори и учители от областта наблюдаваха две открити педагогически практики

Най-сръчните джуджета на Дядо Коледа са в детска градина „8 март”. Или поне такъв е изводът при вида на измайсторените в работилничката подаръци от малчуганите във втора група. Старши учителят Галя Бойчева въведе децата в коледното приключение, за да изработят изненади за своите близки. Свидетели на празничната еуфория станаха 50 директори и учители от детски градини в Пловдивска област. Заниманието бе първата открита педагогическа практика, организирана от РУО, която те наблюдаваха. Под напътствията на своя учител, децата сътвориха коледни свещници от отпадъчни материали. Играта „Снежинки”, използването на иновативни техники и интерактивни методи ги накара да развихрят въображението си и да покажат умения да рисуват, изрязват и залепят. Творбите им бяха подредени в изложба, която те оценяваха. Като подарък за усилията и сръчността, гостите и децата усетиха магията на Рождество на фона на песента на Бориса Карадимчев “Отново е Коледа” в блесналата от танцуващи снежинки занималня.

В четвърта подготвителна група старши учител Антоанета Василева представи втора ситуация по български език на тема “Сръчковци”. Основната цел бе да формира у децата интерес и положително отношение към книгата. Бъдещите първокласници редяха пъзели от любими приказки, откриваха героите им ,подреждаха странички на книжки,създадени от тях.

Гостите бяха приветствани с богата музикална програма, представена от подготваците от другата четвърта група с  учители Лили Иванова, Анастасия Димитрова и старши преподавателя по музика Иванка Ангелова.