Първото място в трите възрастови групи завоюваха СУ „Симон Боливар”,  СУ „Константин-Кирил Философ” и гимназията за сценични и екранни изкуства

Ролята на злия магьосник Джафар, който търси отмъщение, донесе награда за най-добро индивидуално представяне в конкурса за драматизация на приказка на шестокласничка от СУ „Любен Каравелов”. Атанася Александрова завладя жури и публика с артистичното си превъплъщение в образа на джина от „Аладин и вълшебната лампа“, който иска да се превърне в най-могъщия. Конкурсът, организиран от НБ „Иван Вазов” и общинския отдел „Образование”, бе по повод 23 април – Световния ден на книгата и авторското право.

Във възрастова група І – ІV клас журито, начело с актьора от Пловдивския театър Ивайло Христов, присъди първа награда на театрален състав „Меко казано“ от СУ „Симон Боливар“ за драматизация на „Бременските музиканти“. Диплом за второ място получи трупа „Малките таланти” от СУ „Константин-Кирил Философ“ за „Храбрият оловен войник“. Трето място завоюва СУ „Димитър Матевски“ със своята версия на „Червената шапчица“.

Плакет за най-добро представяне във втора възрастова група V – VII клас грабна театрално студио „Мелпомена” от СУ „Константин-Кирил Философ“ за драматизация на „Бюро за женитба“.  Диплом за второ място взе СУ „Любен Каравелов“ за „Аладин и вълшебната лампа“, а третото място зае ОУ „Райна Княгиня“ за драматизацията „Многострадална Геновева“ – откъс от главата „Представлението“ на романа „Под игото“.

При гимназистите плакетът за най-добро представяне безапелационно бе присъден на Национална гимназия за сценични и екранни изкуства с ръководители Соня Ботева и Стоян Сърданов за драматизация по текстове и стихотворения на Пейо Яворов, Мина Тодорова и Лора Каравелова – „Обичай ме!” Второто място зае СУ „Константин-Кирил Философ“ за драматизация на „Самодива“.

Наградата за декори, костюми и грим отиде при ОУ „Димитър Талев“ за драматизация „В библиотеката“ на Венцислава Еленска.

Поощрителна награда журито даде на състав от ОУ „Пенчо Славейков“ с ръководител Ралица Колева за драматизация на „Дядо вади ряпа“.