k4

5-годишни малчугани от подготвителна група на ОДЗ “Космонавт” учиха тайно стихчета и песни за пролетния си празник, за да направят истинска изненада за родителите си. За разлика от обичайната практика, в която учителите раздават листчета с четиристишия с указание да бъдат научени вкъщи, този път момчетата и момичетата решили да се справят сами. С помощта на учителите си те разучили, както стихотворенията, така и песните, затова майките и татковците останали учудени, когато получили покани за празника. Който минал под мотото “От нас за вас”.

“Репетирахме скришом, за да не се досетят семействата. Децата толкова се ентусиазираха и докрай удържаха на изпитанието, без да се поддадат на изкушението и да се похвалят. В годините сме събрали доста официални дрешки и костюми на приказни герои в нашия гардероб, с които облякохме децата от повечето групи. Изненадата наистина беше голяма, а оттам – и удоволствието от преживяването”, разказа директорът на забавачката Слава Антова.

Най-малките били дегизирани като бръмбарчета и калинки, а по-големите момченца се превърнали в истински джентълмени с тъмносини костюми, папийони и бомбета. Капелите и дантелените рокли превърнали момичетата в малки госпожици.

Каква била изненадата за учителите обаче, когато самите те се оказали сюрпризирани от родителите на II б група. Децата отново се оказали главни герои в заверата, но този път от страната на майките. До последно те пазели в пълна тайна изненадата, които родителите решили да направят като реверанс към учителите, без да подозират, че и на тях им готвят същото. Майки, татковци и баби пяли в хор “Учителко, любима”, а децата се изявили с популярни английски мелодии.

k2 (1)